MODULO architects - BLSI BRUSSELS LIFE SCIENCE INCUBATOR Brussel (St-Lambrechts Woluwe) - labogebouw, bio-incubator, A2 animalariumBLSI BRUSSELS LIFE SCIENCE INCUBATOR
Brussel (St-Lambrechts Woluwe)

verbouwing: labogebouw, bio-incubator, A2 animalarium
volledige architectuuropdracht

jaar: 2011
budget: 2.338.000 euro
oppervlakte: 2.300 m²


In het hart van de universitaire campus in Sint-Lambrechts-Woluwe, tussen de faculteiten Geneeskunde, het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc en verschillende instituten voor onderwijs en onderzoek , ligt het project Brussels Life Science Incubator (BLSI). Dit is de verbouwing van twee verdiepingen van Ecole de Santé Publique (ESP).

De herinrichting van de twee verdiepingen heeft als doel het gemakkelijker verwelkomen van innoverende technieken binnen verschillende takken van de wetenschap: biochemie, celbiologie, moleculaire celbiologie, microbiologie, genetica en psychologie.

Het project bestaat uit 38 laboratorium-modules, een eetzaal die omgevormd kan worden tot een grote vergaderzaal dankzij een verplaatsbare akoestische wand, een onthaaldesk en een directiebureel of archieflokaal. De twee verdiepingen werden samengebracht door een deel van de betonnen vloer te doorbreken om zo een dubbelhoge ruimte te creëren die beide verdiepingen verbindt.