MODULO architects - CLINIQUES UNIVERSITAIRES SAINT-LUC Brussel (St-Lambrechts Woluwe) - parkeergebouw 980 plaatsen























CLINIQUES UNIVERSITAIRES SAINT-LUC
Brussel (St-Lambrechts Woluwe)

nieuwbouw: parkeergebouw 980 plaatsen
volledige architectuuropdracht en technieken

jaar: 2016
budget: 12.500.000 euro
oppervlakte: 28.500 m▓

i.s.m. : ELLYPS, DE JONG-GORTEMAKER-ALGRA
stabiliteit: ELLYPS
technieken: ELLYPS

De grote personeelsparking van het universitair ziekenhuis Saint-Luc in Woluwe wordt ondergebracht in een parkeergebouw met 1000 plaatsen.

Vertrekkende vanuit het bestaande concept op de site waarbij voetgangers op een plateau twee niveaus boven het gelijkvloers rondwandelen, bestaat de parking uit twee bovengrondse en drie ondergrondse verdiepingen. De onderste verdiepingen worden grotendeels van natuurlijk licht en lucht voorzien door een cour anglaise waarvan de wanden afgewerkt worden met groene schanskorven die begroeiing toelaten. Ook op de parking wordt een groendak voorzien dat zal fungeren als park voor de omgeving. De structuur van de parking werd zo ontworpen dat er eventueel ook een gebouw bovenop gebouwd kan worden.

Naast het ontwerpen van het gebouw zelf, werd in het proces ook veel aandacht besteed aan de mobiliteit in en rond de site met het ontwerp van een rond punt, twee tegenoverstaande toegangen, vermijden van overbelasting van de Avenue Mounier, ...

In de golvende gevel komt de architectuur van het gebouw sterk tot uiting. Dit wordt versterkt door de ge´nclineerde houten latten. De hoofdtoegangen vallen op door de beglaasde traptoren en de toegangsbrug tot de parking.

Door zich te focussen op de voorwaarden van de omgeving en de gebruikers en dit te combineren met architectuur, ontwierp MODULO architects een parkeergebouw dat een meerwaarde biedt voor iedereen.